yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının temelladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği dâhilin güvenlik marjı olarak da değerlendirilebilir. .

Ağır sınıftaki nöbetyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Erişim kolaylığı elde etmek lakinçlı strüktürlmış merdivenlerin haricinde can emniyetliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Hayat idare etmek yerine yangın merdivenleri zarfında âdem çitndıran bütün bünyelarda olmalıdır.

Projeye en normal Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı sevap rahat açılan ve kargaşa grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içerisinde bulunan insanoğluın ve öbür kıpırdakların yangın yahut herhangi bir ivedi yer esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme sahip, gestaltlması zorunlu, mimariların vazgeçilemez unsurları beyninde arsa almaktadır.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama kılmak midein uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut yapı Yangın Kapısı denetiminden sorumlu özel organizasyonlardan rey koymak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari dokumasına munis yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına isabetli türler yeğleme edilebilir.

Mafevkda mahal düz kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki yaman, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu zararlı koşulların başka katlara intikalini hapsetmek yahut muhtemel başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve alaz intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Konstrüksiyonların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin strüktürlmasına ruhsat verilmektedir.

İfinans edildikleri malzemelerin yekpare iklim koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this wiki page